19
Oct

DNI electrònic

Posted by on in Bloc
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 2844
  • 0 Comentari
  • Print

El DNI electrònic ja arribat a 12,5 milions d'espanyols, però això és molt menys del previst tres anys enrere. En una entrevista, publicada a El País, a l'aleshores ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, aquest assegurava que durant el 2008 en disposaria tothom.

 

A la pregunta clau, "és segur això?", la resposta va ser: "Sólo cabe esta posibilidad si el ordenador desde el que se trabaja no es seguro y un tercero, por ejemplo, le ha colocado un troyano...".

 

Més dubtes al voltant del DNI electrònic: l'estiu del 2006 apareixia la notícia que Adam Laurie, director d'una companyia dedicada a la investigació i assessorament en seguretat, havia aconseguit copiar un passaport biomètric britànic en tan sols 12 minuts. El 7 d'agost, el Govern ho va desmentir per mitjà d'un comunicat. Fa dos anys, la revista @rroba va entrevistar l'Adam Laurie i ja parlava de la manca de seguretat d'aquest passaport.

 

El dia 1 d'octubre, la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI) va començar la distribució de 500.000 lectors de DNI electrònic de forma totalment gratuïta, però es van esgotar en 1 dia.

 

En qualsevol cas, el dia 26 d'octubre s'engegarà una campanya a nivell estatal per tal de promoure'n l'ús. De moment, es pot consultar la pàgina www.usatudni.es.

 

En les següents imatges es pot veure un DNI electrònic de mostra, així com un dispositiu USB que permet la identificació de la persona per mitjà del nou DNI:

DNI electrònicLector DNI electrònic

0

Comentaris

  • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Dijous, 22 Novembre 2018